Quirem Medical

Radboud Translational Medicine en Quirem Medical zijn een samenwerking aangegaan voor de productie van QuiremSpheres®. RTM zal de laatste stappen in het productieproces op zich nemen: van het uitvullen van de product vials tot het uitvoeren van Quality Control op het eindproduct.

QuiremSpheres® zijn microscopisch kleine radioactieve bolletjes op basis van het radioactieve isotoop holmium-166. QuiremSpheres® worden gebruikt voor de behandeling van inoperabele levertumoren bij een behandelmethode genaamd radioembolisatie;  via de bloedbaan van de leverslagader komen deze bolletjes terecht bij bloedvaatjes in en rondom de levertumor, waar ze lokaal hun straling afgeven.

Door de locatie van de bolletjes in de lever tijdens of vlak na de behandeling te bepalen, is vast te stellen of elke tumor voldoende bestraald is. Indien blijkt dat dit niet het geval is, kan direct de behandeling hierop aangepast worden. Bovendien worden de tumoren gericht en van binnenuit behandeld en wordt zodoende gezond weefsel minder belast dan bijvoorbeeld het geval is met traditionele externe bundel radiotherapie.

Het gebruik van holmium-166 microsferen biedt verschillende voordelen ten opzichte van yttrium-90, een veelgebruikt element in microsferen. Holmium-166 zendt namelijk niet alleen bèta-straling uit zoals ytrrium-90, maar ook gammastraling. Terwijl bèta-straling de tumorcellen vernietigt, maakt gammastraling het mogelijk om de tumoren met een SPECT-camera in beeld te brengen. Daarnaast is Holmium-166 een paramagnetisch element, wat inhoudt dat beeldvorming met een MRI-scan ook mogelijk is.

Quirem Medical

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.