Life Radiopharma / Alliance Medical

Radboud Translational Medicine en Life Radiopharma (onderdeel van Alliance Medical Group) zijn een samenwerkingsverband aangegaan voor de ontwikkeling, productie, distributie en verkoop van radiofarmaca.

Alliance Medical Group, een Europees werkende organisatie met ruim 3000 medewerkers, combineert service excellence en innovatieve medische beeldvormingstechnologie ter ondersteuning van een optimale patiëntbehandeling. Zij doet dit onder andere met gebruikmaking van MRI, CT en PET/CT systemen in zowel mobiele units als in volledig uitgeruste state-of-the-art diagnostische centra.

Life Radiopharma, onderdeel van de Alliance Medical Group, beschikt over een uitgebreid netwerk van cyclotronfaciliteiten in diverse Europese landen voor de productie, distributie en verkoop van radiofarmaca. Piramal, ook onderdeel van Alliance Medical Group, richt zich op de ontwikkeling en productie van innovatieve radiofarmaca. Neuraceq (18F-Florbetaben) voor de diagnostisering van Alzheimer is hier een voorbeeld van. 

Middels deze samenwerkingscombinatie willen wij optimaal inspelen op de behoefte van de afdeling Nucleaire geneeskunde van ziekenhuizen en zo een bijdrage leveren aan een verdere optimalisering van de medische beeldvorming. 

Life Radiopharma / Alliance Medical

Quirem Medical

Radboud Translational Medicine en Quirem Medical zijn een samenwerking aangegaan voor de productie van QuiremSpheres®. RTM zal de laatste stappen in het productieproces op zich nemen: van het uitvullen van de product vials tot het uitvoeren van Quality Control op het eindproduct.

QuiremSpheres® zijn microscopisch kleine radioactieve bolletjes op basis van het radioactieve isotoop holmium-166. QuiremSpheres® worden gebruikt voor de behandeling van inoperabele levertumoren bij een behandelmethode genaamd radioembolisatie;  via de bloedbaan van de leverslagader komen deze bolletjes terecht bij bloedvaatjes in en rondom de levertumor, waar ze lokaal hun straling afgeven.

Door de locatie van de bolletjes in de lever tijdens of vlak na de behandeling te bepalen, is vast te stellen of elke tumor voldoende bestraald is. Indien blijkt dat dit niet het geval is, kan direct de behandeling hierop aangepast worden. Bovendien worden de tumoren gericht en van binnenuit behandeld en wordt zodoende gezond weefsel minder belast dan bijvoorbeeld het geval is met traditionele externe bundel radiotherapie.

Het gebruik van holmium-166 microsferen biedt verschillende voordelen ten opzichte van yttrium-90, een veelgebruikt element in microsferen. Holmium-166 zendt namelijk niet alleen bèta-straling uit zoals ytrrium-90, maar ook gammastraling. Terwijl bèta-straling de tumorcellen vernietigt, maakt gammastraling het mogelijk om de tumoren met een SPECT-camera in beeld te brengen. Daarnaast is Holmium-166 een paramagnetisch element, wat inhoudt dat beeldvorming met een MRI-scan ook mogelijk is.

Quirem Medical

Geïnteresseerd in een samenwerking?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.